Dr. Jandó Tamás

Szenvedélyem az egzotikus állatok tartása és gyógyítása, amely során minden pillanatban törekszem a szakirodalmon alapuló (evidence based) legmagasabb szintű ellátást biztosítani. Eppén ezen belső motivációból eredően alapítottuk meg a szakvizsgám után több kollégámmal az Egzotikus Állatgyógyász Szakorvosok Társaságát, amelynek azóta is elnöke vagyok.

Egy állatorvosi rendelő müködése több létfontosságú fogaskerék összehangolt munkájaként jöhet létre. Egyetem alatt több éven keresztül dolgoztam asszisztensként a Pumukli Állatorvosi rendelőben, amely során fontos tapasztalatokat szereztem. Az egyetem elvégzését követően itt kezdtem meg állatorvosi tevékenységemet. Már ekkor kifejezett érdeklődést éreztem az ortopédia és az egzotikus állatgyógyászat iránt. 

2014-től munkámat Dél-pest egyik legnagyobb állatorvosi klinikáján folytattam, ahol a nagy esetszámból adódóan  rengeteg tapasztalatot szereztem kedvenc szakterületeimen belül. Köszönhetően számos állatmentő egyesületnek, lehetőségem nyílt gyógyítani olyan állatfajokat is, amelyek csak ritkán jutnak átlag állatorvos kezei közé, illetve olyan nem mindennapi betegségekkel és azok megoldásával találkozni, amelyek nagy mértékben hozzájárultak tapasztalatom megalapozásához.

2018-ban szereztem meg Egzotikus Kisállatgyógyász Szakállatorvosi diplomámat.  Ezirányú ismereteim fejlesztése mellett folyamatosan igyekszem mélyíteni tudásomat a sebészet és az ortopédia területén is.

A DélBudaVet Állatorvosi Rendelőt 2020-ban indítottuk el társaimmal, akikkel közös célunk, hogy egy olyan klinikát hozzunk létre, ahol az állatok lehető legmagasabb szintű ellátása mellett a betegeinkkel és azok tulajdonosaival is szoros kapcsolatot tudunk ápolni.

Jelenleg otthon számos kisállatot, kutyát, macskát nyulat, tengerimalacot, hörcsögöt, szakállas agámát, görögteknőst és dísztyúkokat tartok valamint szabadidőmben saját ingatlanunkat újítom fel, hogy kedvenceimnek is kifogástalan szállása legyen a jövőben.