Dr Máthé Tamara

Tanulmányaimat 2020-ban fejeztem be az Állatorvostudományi Egyetemen.

Mivel kiskorom óta tudtam, hogy az állatorvosi hivatás lesz számomra az igazi, már elsős gimnazista koromban elkezdtem egy rendelőbe járni,ahol figyelhettem és segíthettem az állatok gyógyításában. Egyetemi éveim alatt is végig dolgoztam asszisztensként, így mikor megszereztem az orvosi diplomát, nagy álmom vált valóra.

Számomra minden élet egyenlő, ezért is fogott meg az egzotikus állatok gyógyászata. Lehet apró vagy nagy, a kutyák és macskák mellett a kisemlősök, hüllők és egyéb különleges állatok felépítése, „működése”  érdekel leginkább. Másik kedvenc  szakterületem a kisállatok lágyszervi sebészete. Mindkét ág gyakorlásában, fejlesztésében folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítanak rangidős kollégáim. Munkám során sok állatmentő egyesülettel dolgozhattam együtt, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen hivatásunk alappillére az elhagyott, segítségre leginkább szoruló állatok gyógyítása.

A jövőben célom az egzotikus szakállatorvosi diploma megszerzése, és egyúttal azt a nézetet erősíteni, hogy minden állat –legyen pikkelyes, szőrös vagy tollas- megérdemli a magas szintű egészségügyi ellátást.

Jelenleg hűséges társként egy cairn terrier kísér minden nap munkába, otthon pedig egy törpenyúllal teszik szebbé mindennapjaim.